Zonne-Energie

Wat duidelijk moge zijn is dat het met behulp van daglichtpanelen mogelijk is om de energie die de zon geeft om te zetten in elektrische energie. Maar wat komt er bij kijken en wat heeft u nodig? De eerste drie hieropvolgende alinea's geven een gedetailleerdere beschrijving over de benodigdheden, de vierde en vijfde alinea beschrijven de mogelijkheden, speciaal voor mensen die moeite hebben met het begrijpen van het technische aspect. U kunt ook direct op een productcategorie klikken.

De minimale benodigdheden zijn een zonnepaneel, accu en regelaar. Het zonnepaneel is verantwoordelijk voor de energie-omzetting, en genereert een elektrische stroom wanneer licht op de cellen van het paneel valt. Vroeger was het zo dat dit fenomeen alleen merkbaar was bij direct zonlicht. Omdat de techniek het mogelijk heeft gemaakt het nuttige lichtsprectrum te verbreden, werken de panelen nu ook gewoon bij bewolkt weer en zijn de panelen omgedoopt tot daglichtpanelen. Het blijft zo dat de daglichtpanelen bij stralend weer het meest leveren, maar gebruik in Nederland is zeer goed mogelijk.

De accu is bedoelt om de alle stroom die het paneel genereert op te slaan en vast te houden tot het moment dat u de stroom nodig heeft, wat bijvoorbeeld ook 's avonds zou kunnen zijn. De accu zou dus gezien kunnen worden als een buffer, die vaak zo groot wordt gekozen dat u perioden met slecht en donker weer kunt overbruggen, of zodat u een bepaalde dag een stuk meer kunt verbruiken dan gebruikelijk.

De regelaar is een klein apparaat dat het laad- en verbruiksproces in goede banen leidt. Het beschermt de accu tegen onder- en overlaad beveiliging en is in staat een indicatie te geven over de status van het systeem en de lading van de accu. In principe is een simpele regelaar, met de hiervoor beschreven functies, voldoende en functioneel. Er bestaan echter geavanceerde regelaars die meerdere gegevens digitaal kunnen weergeven, en bijvoorbeeld intelligente laadprogramma's kunnen toepassen die de levensduur van de accu verlengen.

Het combineren van deze drie onderdelen is vaak het lastigst! Wij schatten in dat de meeste van onze klanten niet precies zullen weten welke waarden, capaciteiten en functionaliteiten voor hun van toepassing zullen zijn. Daarom hebben we een aantal reeksen complete sets samen gesteld die geschikt zijn voor een normaal gebruik. Wij verwijzen u door naar de productcategorie Complete Sets voor meer informatie en uitleg over de mogelijkheden.

Neem contact met ons op! We begrijpen dat alle tekst die hier op internet staat te algemeen is om op iedereen van toepassing te zijn. Wij staan u graag te woord en geven een persoonlijk advies, van toepassing op uw situatie. U kunt ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bellen naar 020 - 618 1095, of langskomen in onze showroom in Amsterdam.

Paneelvermogen

Het nominale vermogen van de daglichtpanelen wordt uitgedrukt in de eenheid Watt-peak (Wp). Dit is het vermogen dat het paneel levert wanneer het gemeten wordt onder nauw vastgelegde testcondities. Alle panelen zijn onder dezelfde testcondities gemeten, waardoor de eenheid Wp perfect het verschil aangeeft tussen verschillende panelen.

Naast deze en andere karakteristieken van de panelen, worden ook nog de gemiddelde dag- en weekopbrengst genoemd. Dit is de energie die gemiddeld per dag (respectievelijk per week) door het paneel wordt geleverd, in Nederland en in de maanden april t/m september. Met deze waarde kunt u eenvoudig inschatten wat u wel en niet kunt gebruiken per dag (week), en voor hoe lang.